En enkelt plus det løse i Lunden

René Jonassen (Foto: Martin Timm Holmstav)

René Jonassen starter selv Comet Elkær søndag eftermiddag i Lunden og skal desuden gæstekøre flere heste på derbybanen.

Treårige Comet Elkær indledte 2017-sæsonen for tre uger siden, hvor den endte på en femteplads i Lunden efter galop. Familiehesten kunne ved den lejlighed godt have end længere fremme, hvis man spørger træneren.

»Comet Elkær (9. løb – nr. 5) gik sådan set godt sidst, hvor han hoppede i sidste sving og måske en topchance væk. Det er andre betingelser her med 20 meter. Kan han få en tredjeplads her, så er jeg tilfreds«, forklarer René Jonassen.

“Jonas” udtaler sig desuden omkring Finn S. Sørensen-trænede Blessi Chap, Bjarke Haagensen-trænede Tam’s Axl, Henrik Hartington-trænede Sir Independent og Kjeld J. Hansen-trænede Stella Regndal.

»Blessi Chap (1. løb – nr. 2) gik et fint prøveløb. Jeg har efterfølgende set den i et rutineløb på Skovbo i lørdags, hvor den så fin ud for træneren (Finn S. Sørensen – red.). Jeg tror den er blandt de tre her, fornemmer René Jonassen.

»Tam’s Axl (6. løb – nr. 7) har gået to OK fine løb efter pause. Virker fin i træningen og bør kunne være mellem de tre«, synes Bjarke Haagensen. Det er anden gang i år, at René Jonassen sidder bag den fireårige hest.

»Sir Independent (8. løb – nr. 2) har ikke startet længe (siden 8. januar 2017 – red.) og skal søge en præmie«, mener René Jonassen. Det er værd, at bemærke, at René Jonassen kørte hesten i den hidtil hurtigste notering, i fjor.

»Stella Regndal (10. løb – nr. 4) var nummer to senest, men var under standard. Den har virkelig “rubbet” sig siden. Gik et arbejde i mandags, hvor hun var rigtig fin. Jeg regner med hun er blandt de tre, afrunder René Jonassen.

Endelig sidder Lunden-træneren bag Helge Olsen-trænede Tine Sølvbjerg (5. løb). “Jonas” kørte hesten senest, hvor den var uplaceret i en forbedring af sin rekord i Lunden, men kender ellers intet til hestens dagsform.