28. maj 2024

Som mange andre travtrænere er Rene Jonassen (f. 1969) også “arveligt belastet” som søn af amatørkusken Kaj A. Jonassen – vinder af over 100 løb og manden bag bl.a. sejrshesten Fokina – og efter et praktikophold hos Arvid Olsen i 10. klasse, var han ikke længere i tvivl: Han ville være travtræner!

Efter skolen fik Jonas i 1985 job som staldmand hos Arvid Olsen, hvor han var i 14 år, hvor det bl.a. blev til tre landschampionater for jockeyer (1997-99) samt et par jockeychampionater på Skovbo og NFT. Han vandt desuden Fini Els Jockeymesterskab.

Det blev til ca. 160 sejre som jockey inden Jonas d. 1. januar 2000 tog springet og startede som selvstændig med stald på Skovbo.

Allerede året før (1999) kvalificerede han for første gang en hest (Classic) til start i Dansk Trav Derby, og sensationelt blev parret nummer fire bag Chopin Toftebjerg!

I sine første år som selvstændig har Jonas hvert år vundet omkring 30 løb, og har især haft stor succes med heste som Hoppe Derby-deltageren Delaforce Højgård, Chance Wenbo – der udviklede sig til en sand sejrsmaskine i Jonas’ varetægt – og Nina Håleryd.