Elkær var The Great i Lunden

René Jonassen kunne bogføre en enkelt vinderbuket ved lørdagsstævnet i Lunden. Med familiens egen The Great Elkær.

Efter en længere skadespause vendte René Jonassen-trænede The Great Elkær tilbage til løbene for tre uger siden. Med en andenplads for Tobias N. Jonassen på Nykøbing F. Travbane. Lørdag middag var René Jonassen selv tilbage i sulkyen.

Mylan Salløv var hurtigst ude for Teddy Wang, men allerede kort efter var The Great Elkær fremme i føring. Syvåringen åbnede i 15,8/500 meter, inden at René Jonassen fik held og dygtighed til at dæmpe til 19,0 den første kilometer.

Der var ingen slinger i valsen for The Great Elkær, der, efter en sidste omgang i 13-fart, nåede først til mål i 1.15,9/2000 meter auto. Der var 5.000 kroner i førstepræmie til The Great Elkær, der ejes af René Jonassens kone og datter.

»Han er endnu ikke som da han var som bedst, men det var skridt i den rigtige retning«, forklarede René Jonassen i banens sejrsinterview. “Jonas” fik yderligere præmier med hjem til staldens egen og lånegods i løbet af lørdagen.

Egentrænede Amity var femte i 1.15,5/2020 meter snore efter galop til 400 kroner. Desuden præmier til Rikke Sølvbjerg, som sjette i 1.16,0/1600 meter auto til 400 kroner og Toofast Toofurious, ligeledes som sjette i 1.16,0/2000 meter auto til 400 kroner.

Der var til gengæld ingen præmier til Allstar Simoni, der var uplaceret i 1.15,6/1600 meter auto, mens An Ji Bakkely heller ikke nåede frem til præmierækken i 1.20,1/2000 meter snore. Alt i alt fik René Jonassen indkørt 6.200 kroner i Lunden.