Jonassen på ude- og hjemmebane

René Jonassen (Foto: Martin Timm Holmstav)

Fredag eftermiddag snurrer hjulene i Lunden, hvor René Jonassen starter tre heste, men forinden skal træneren til Jägersro.

René Jonassen starter tre heste på hjemmebanen i Lunden. Trioen Champ Olympic, Aston Martin og Standout. Sidstnævnte tror træneren mest på. “Jonas” skal også gæstekøre Per Sørensen-trænede Bailey Bakkely ved løbene på derbybanen.

»Champ Olympic (2. løb – nr. 12) har en håbløs udgangsposition (nr. 12 – red.). Senest blev hun generet til fejl i sidste sving. En fin hoppe. Det ser dog svært ud herfra. Vi kører efter en præmie«, erkender René Jonassen.

»Aston Martin (4. løb – nr. 11) blev generet i sidste sving senest i Billund og tabte fart, men sluttede godt af. Holder god form. En præmiechance fra denne udgangsposition (nr. 11.)«, kommenterer René Jonassen.

»Standout (6. løb – nr. 3) var vældig fin senest og sad fast over mål. Har været frisk efterfølgende i træning. Vi kører til fra start. Det skal være en god chance«, mener René Jonassen, der indleder dagen med gæstekøretur.

»Bailey Bakkely (1. løb – nr. 5) har fået et svært spor (nr. 5 – red.) for en urutineret hest. Vi håber på en fornuftig start, og så kan hun tage en præmie«, tror René Jonassen, der skal yderligere i sulkyen i indeværende uge.

Tirsdag aften drager René Jonassen i personbilen til Jägersro, hvor han sidder bag Max Pedersen-trænede Willie Blue, der senest var fjerde i Lunden for den aktuelle kusk. Forinden vandt Willie Blue for René Kjær.

»Willie Blue (5. løb – nr. 1) har fået et godt startspor. Jeg kender ikke konkurrencen, men jeg tror at han kan få en præmie med hjem fra det fine spor«, fornemmer René Jonassen, der vender hjem efter løbet.

René Jonassen har 19 heste på træningslisten for dagen, men de bliver snart reduceret til 18. Træneren har valgt at tage bornholmskejede Vanneau Wib hjem på gården, da hesten fortjener en mindre pause.