Stille dage for René Jonassen

René Jonassen (Foto: Martin Timm Holmstav)

René Jonassen er på plads i Grand Prix-weekenden i Aarhus med to heste, mens han gæstekører en enkelt på NFT på torsdag.

På Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix-dagen seler René Jonassen treåringen Comet Elkær ud. Hesten, der ejes af René Jonassens bedre halvdel Lone Pedersen, endte senest på en fjerdeplads i Lunden med træneren i vognen.

»Comet Elkær (9. løb – nr. 3) har gået nogle pæne tider i alle sine starter. Mangler lige at byde lidt til. En outsider – og samtidig er banen er også et spørgsmålstegn. Han har dog trænet bedre en længe«, synes René Jonassen.

24 timer senere er René Jonassen atter på plads på Jydsk Væddeløbsbane. Med V75-vinderen The Great Elkær, der ejes af Lone Pedersen og datteren Julie Jonassen i fællesskab. The Great Elkær starter i en Liga-finale.

»The Great Elkær (9. løb – nr. 2) var jeg fuldt tilfreds med i sidste start og fandt godt rundt på banen. Møder gode heste. Får han en præmie med hjem, skal jeg være tilfreds. Kommer i norsk hovedlag«, oplyser René Jonassen.

Efter Aarhus-weekenden venter tre dages løbspause, inden hjulene snurrer på Nykøbing F. Travbane. René Jonassen har blot en enkelt køretur på landets sydligste travbane. Med Ole Berg Thomsen-trænede Bernetta.

»Bernetta (2. løb – nr. 3) er blevet behandlet efter seneste start. Gik ét banearbejde efter 1.22, hvor den virkede fin. Møder gode heste, og skal være en lille triochance«, kommenterer René Jonassen, der kører én gang mere.

I prøve- og rutineløbet er “Jonas” til start med treårige Calista (Quite Easy U S – Purple Patch), der skal opnå 1.27 eller bedre for at opnå godkendelse. Hoppen er ejet og opdrættet af Lone Pedersen.