Mr. 100 procent på Falster

Ole Berg Thomsen-trænede Bernetta vinder sin anden sejr for René Jonassen (Foto: Danny Stenbæk)

René Jonassen havde en enkelt køretur ved torsdagsstævnet på NFT. Den forvaltede han til UG og blev Mr. 100 procent.

Meget tydede ellers på, at Ole Berg Thomsen-trænede Bernetta skulle køre om andenpladsen bag Cipollini/Bjarke Haagensen, der var førende efter 18,0/500 meter og 19,3/1000 meter, men pludselige løb sidstnævnte ud i en ødelæggende galop.

Bernetta og René Jonassen overtog dermed føringen og holdt resten af vejen til sejr i rekordtiden 1.18,6/2140 meter auto. Der var 4.000 kroner i førstepræmie til Bernetta, der også ejes og er opdrættet af Ole Berg Thomsen. Kusken var glad i sejrsinterviewet.

»Jeg havde vist alt det held der skulle til i det løb og jeg havde tabt løbet til Cipollini, hvis denne ikke havde galopperet i opløbet, men det gjorde den jo og hun vil være skærpet yderligere til næste start på Mindeløbsdagen«, sagde René Jonassen efter sejren.

Calista strækker ud for René Jonassen i prøveløbet (Foto: Danny Stenbæk)

Inden løbene havde René Jonassen familiens egen Calista til start i prøveløbet. Ekvipagen overtog føringen i første sving, da Vega Simoni slog over i pasgang. Calista havde ingen problemer undervejs og blev godkendt i 1.19,4/2140 meter snore.