“Jonas” på hjemmebane

I eftermiddag snurrer hjulene på derbybanen i Lunden, hvor René Jonassen starter duoen Bastian Olympic og Aston Martin.

René Jonassen sidder selv bag derbykandidaten Bastian Olympic, der fortsat er uden sejr i karrieren efter dens første 18 starter. The Liquidator-sønnen havde en sjælden galop på senest på hjemmebanen, og den påtager træneren sig.

»Bastian Olympic (2. løb – nr. 8) fik jeg kørt lige lovligt stærkt med senest, hvor han hoppede en fjerdeplads væk på en 1.15-tid. Formen er der, og det skal umiddelbart være en pladschance«, fornemmer René Jonassen om fireåringen.

I en indledende afdeling af Lundens Amatørmesterskab sidder nevøen Tobias N. Jonassen bag Aston Martin. De fem bedstplacerede heste går videre til finalen, der afvikles i Lunden onsdag den 26. juli fra 2020 meter snore.

»Aston Martin (6. løb – nr. 2) går fine og jævn præstationer hver gang. Han skal være blandt de tre her«, kommentarer René Jonassen. Femåringen har fem sejre i karrieren, hvoraf en enkelt vinderbuket er kommet i 2017.

“Jonas” har også en enkelt gæstekøretur i Lunden med Max Pedersen-trænede Willie Blue, der satte ny rekord for tre starter siden, og senest var tredje for den aktuelle kusk på den svenske derbybane Jägersro.

»Willie Blue (4. løb – nr. 4) render de ikke fra, og han tager en fornuftig præmie i det her løb«, tror René Jonassen, der har sagt goddag i stalden til treårige Cayenne Star, der senest har fået havren serveret hos Arvid Olsen.