Herlig double i Lunden

Amerian og René Jonassen (Foto: Kim Gudmand)

René Jonassen tog ikke turen forgæves til hjemmebanen i Lunden og vendte hjem med en herlig double i babagen.

Det startede med Amerian, der fik en rolig indedning og havnede indvendigt. Sidenhen blev hesten skiftet til andet spor, hvor den kom til at sidde perfekt til i andet par udvendigt. Leverede en god afslutning til sejr i 1.17,4/2500 meter auto til 20.000 kroner.

»En svær hest at arbejde med, men René (Jonassen, red.) har gjort et godt arbejde. De lange distancer er hans favorit. Lunden er ikke hans favoritbane. Hesten er til salg, hvis der er nogen, der vil arbejde videre med ham«, oplyste ejeren Hans Christensen.

Bastian Olympic og René Jonassen (Foto: Kim Gudmand)

René Jonassen kom også på vinderpladsen med svenskejede Bastian Olympic. Trods startspor i anden række sad fireåringen i spids efter 400 meter og herfra sejrede den i 1.16,4/2000 meter auto. Der var 25.000 kroner i førstepræmie og en finalebillet.

»Han har gået sindsygt godt de sidste tre gange. Jeg tog chancen, da jeg kom til at sidde i dødens og det gik denne gang«, sagde René Jonassen, der også kan glæde sig over startret til finalen, der køres på Bjerke-banen i Oslo, lørdag den 18. november.

Desuden var René Jonassen tredje med Kristina Jensen-trænede Cuda Star i 1.18,7/2020 meter snore til 3.750 kroner, mens egentrænede The Great Elkær endte på sjettepladsen i 1.14,7/2000 meter auto. Der var 1.200 kroner i sjettepræmie.