En duo kan tage klodser i Billund

Belphegor flankeret af Bjarke Haagensen og René Jonassen (Foto: Martin Timm Holmstav/travfotos.dk)

Lørdag middag snurrer hjulene i Legoland-byen Billund. René Jonassen tager turen over både Store- og Lillebæltsbroen for at starte to heste.

Efter to sejre i fjor, har Royal Mastery fortsat årets første sejr til gode i 2017 med lidt over to uger tilbage af det snart forgangne år. For første gang i længere tid sidder René Jonassen bag hesten.

»Royal Mastery (6. løb – nr. 3) var fint nok senest efter pause. Snublede i første sving sagde Bjarke (Haagensen – red.) og var så impliceret i en sammenkørsel efterfølgende«, fortæller René Jonassen.

»Sammenkørslen var med Willie Blue. Hvis hesten er, som han skal være, kan han være en lille pladschance«, fornemmer René Jonassen, der også har Beauty Ami Salløv med til den store 1200 meter-bane.

»Beauty Ami Salløv (8. løb – nr. 3) havde trænet fint senest, men hoppede umotiveret. Den har virket fin i træning. En outsider, men har masser af fart indenbords«, kommenterer René Jonassen.

Sammen med vennen Bjarke Haagensen ejer René Jonassen fireårige Belphegor. Den bornholmskopdrættede hest har tidligere været i træning hos René Jonassen. Belphegor jagter årets anden vinderbuket.

»Belphegor (9. løb – nr. 8) har jeg ikke kørt i længere tid. Formen er fin på den. Den viser ikke det i løb, som han kan. En outsider, synes René Jonassen, der har også sagt goddag i stalden til en ny hest.

Etårige Efterlevande (Lindy Lane – Purple Patch), som er lillesøster til treårige Calista (1.19,0vn – 2.650 kroner). Åringen er ejet og opdrættet af René Jonassens bedre havldel, Lone Pedersen.