Fynsk fredag for “Jonas”

Fredag eftermiddag snurrer hjulene på Fyens Væddeløbsbane. René Jonassen er på plads med to heste i transporteren. Duoen Calista og Champ Olympic.

“Jonas”, der netop har sagt farvel til etåringerne Ghostbuster og Gunpowder, der er gået hjem til opdrætteren, sidder selv bag begge heste i H. C. Andersen-byen.

»4 Calista (1. løb) har haft mange problemer igennem hele karrieren. Har trænet pænt det sidste stykke tid, så nu starter vi hende. Jeg har kørt 1.22 med hende, som bedst. Hun skal gå et godt løb. Kommer til at gå i en trance i stedet for en tjek. Det har jeg også kørt hende med i arbejde. En outsider«, synes René Jonassen.

»10 Champ Olympic (4. løb) fik jeg nok kørt for hårdt med i front senest. Det bliver et andet oplæg denne gang med anden række, så nu må vi se hvor vi havner henne. Virker til at holde fin form. Kommer i åbent hovedlag og sko. Lille pladschance«, siger René Jonassen.