Treåringer på hjemme- og udebane

Fredag eftermiddag starter René Jonassen en enkelt hest på hjemmebanen i Lunden, mens turen søndag eftermiddag går til Skive, hvor “Jonas” stiller til start i Dansk Avlsløb.

Efter ni starter i karrieren er treårige Ellerslie Downs fortsat maiden, men tampen brænder mere og mere. Senest blev det dog til galop i kvalifikationen til Dansk Avlsløb for gæstekusken Ken Ecce. Nu er René Jonassen tilbage i sulkyen, når hoppen starter fredag eftermiddag i Lunden.

»2 Ellerslie Downs (9. løb) hoppede sidst i Skive, hvor den var lidt stresset på dagen. Var ellers fin i opvarmningen. Jeg håber at det var en enlig svale. Har trænet interval en gang og var fin. I fejlfri udgave, tror jeg hun er blandt de tre. Kommer i uændret udstyr / balance«, siger René Jonassen.

To dage senere bliver transporteren læsset med kurs mod Skive, når René Jonassen starter staldveninden Eureka Downs i Dansk Avlsløb for treårige hopper. Hoppen klarede cuttet til storløbet ved besætte fjerdepladsen i den indledende afdeling på samme bane for 14 dage siden.

»10 Eureka Downs (9. løb) gik OK sidst, men skulle have været tredje for at få 100 procent godkendt. Jeg må finde en god ryg at køre på, og se om det kan blive til en god præmie, men det kan blive svært at nå helt frem. Kommer til at gå uden forsko for første gang i karrieren, og det kan måske give en lille smule«, håber René Jonassen.